Kaart van Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport is een kleine internationale luchthaven in Rotterdam, de op een na grootste stad van Nederland, en Den Haag de administratieve en koninklijke hoofdstad. Het vliegveld had 2 miljoen passagiers in 2019 en biedt vluchten naar Europese steden en recreatieve locaties aan. Het is een onderdeel van de Schiphol Group. Het ligt op ongeveer 5km afstand noordwest van Rotterdam. Het is net als de luchthavens in Eindhoven, Groningen en Maastricht(/Aachen) een van de kleinere commerciële luchthavens in Nederland. Schiphol is echter het grootste en drukste vliegveld in Nederland.

Het hoofddoel van het vliegveld is om passagiersvluchten aan te bieden voor lijnvluchten, chartervluchten, en zakenvluchten. Af en toe heeft het echter ook vrachtvluchten. Daarnaast wordt het gebruikt voor lesvluchten, sportvluchten en rondvluchten. Daarnaast is het de standplaats van een skydive club.

Met het openbaar vervoer is de luchthaven als volgt te bereiken: bus 33 (die direct voor de vertrekhal stopt) rijdt er naartoe, waarmee je naar treinstation Rotterdam Centraal en station Meijersplein kunt reizen. Op dat laatste station kun je vervolgens weer overstappen op metrolijn E, die naar zowel Rotterdam Centraal als Den Haag centraal rijdt. De totale reistijd vanuit beide steden is dan ongeveer 30 minuten. Deze bus rijdt doordeweeks 6x per uur en in het weekend 4x per uur. Ook bus 37 rijdt van en naar Rotterdam The Hague Airport, waarmee het met Delft en Rotterdam is verbonden. Het is verder gelegen aan de A13, waardoor het met de auto ook goed te bereiken is. Als je met de auto besluit te komen, heeft het voldoende parkeerterreinen om die goed te kunnen parkeren. Mocht je niet zelf rijden en worden gebracht, heeft het een aantal kiss & ride parkeervlakken voor de vertrekhal, waar je rustig kunt worden afgezet. Ook wanneer je met de motor, scooter of fiets komt is het goed bereikbaar.